Profile

Join date: May 1, 2022

About

Club Brugge - RSC Anderlecht - Pro League

Éder Fabián Álvarez Balanta. 84'. Head-to-Head; Match stats. Eleven Sports. Volg de Pro League LIVE & ON DEMAND. Kijk nu live. RSC Anderlecht. Club Brugge.


LIVE🔴📺👉 Club Brugge - Anderlecht Live


LIVE🔴📺👉 Club Brugge - Anderlecht Live


Club Brugge legt druk bij Union met felbevochten zege tegen Antwerp, Buchanan matchwinnaar

Club Brugge legt de druk meteen bij Union. Blauw-zwart heeft de play-offs geopend met een felbevochten zege met het kleinste verschil tegen Antwerp. De bezoekers profiteerden niet van de ruimte op de counter, Buchanan sloeg - met een gelukje - wél toe. Club komt voorlopig mee aan de leiding.

De verwachte storm van Club Brugge in het wedstrijdbegin bleef uit. Antwerp ving de thuisploeg goed op en dreigde zelfs als eerste, Frey liet een uitstekende kans onbenut.


Pas halverwege de eerste helft kwam Club wat beter in zijn spel. Skov Olsen had na een splijtende pass van Odoi de 1-0 aan de voet, maar aarzelde te lang. Tien minuutjes later vond Buchanan wel de weg naar de goal, zij het met een gelukje: zijn schot dwarrelde via de voet van Haroun over Butez in doel.


De goal zorgde even voor een opflakkering in de wedstrijd: Haroun trapte van dichtbij op Mignolet, Butez stopte een schot van Skov Olsen in de korte hoek.


Na de pauze verviel de wedstrijd weer in een nerveus en weinig hoogstaand kijkstuk. Het aantal doelkansen bleef beperkt tot een absoluut minimum. Een ongevaarlijke kopbal van Vanaken en een botsend schot van Vines, meer was het niet.


En dus bleef het logischerwijze 1-0. Club Brugge doet wat het moet doen, maar erg overtuigend was het allemaal niet.

A Gent wil graag verder met Hein Vanhaezebrouck. De 58-jarige trainer ziet dat ook zitten. Hij verlangt echter een aantal garanties. Welke spelers blijven en is er wat ruimte om die kern nog te versterken? Tarik Tissoudali liet al weten zwaar teleurgesteld te zijn in het nieuwe contractvoorstel van de Buffalo’s.

Vanhaezebrouck wil verder bouwen en niet terug opnieuw beginnen. Enkele spelers hebben een aflopend contract. Tissoudali schermt met belangstelling uit Spanje. Leidt dat tot een vertrek van de coach naar Antwerp of Club Brugge? “Ik denk niet dat een andere Belgische club voor mij de volgende optie is”, reageerde Vanhaezebrouck tegenover Het Laatste Nieuws. “Tenzij ik zou voelen dat ik er met Gent echt niet uit geraak. Dan staat alles open.”

Union is goed begonnen aan de Champions' play-off. De competitieleider weerstond de druk van een derby en van de winst van Club Brugge eerder op de dag. Anderlecht bekwam niet van twee vroege tegengoals.


Union - Anderlecht in een notendop:

Sleutelmoment: Bij het begin van de tweede helft leek de match nog alle kanten uit te kunnen, maar de 3-1 van Mitoma betekende de doodsteek voor Anderlecht.


Man van de match: Topschutter Undav stond vandaag eens niet zelf aan het kanon, maar had met drie assists wel een zeer groot aandeel in de overwinning van Union.


Opvallend: Club had Union flink onder druk gezet met een zege tegen Antwerp, maar bij Union was er geen spatje stress te bespeuren. Dat belooft voor het vervolg van de play-offs.


Het cijfer: Anderlecht ondernam in de hele tweede helft welgeteld één doelpoging: een vrije trap van Refaelov die over de kooi van Moris vloog.edrtyt

[

[[!@!LIVE!@]! Club Brugge - Anderlecht LiveStream 01 mei 2022

More actions